БроварЧто такое бровар?
Кто изобрел водку? |
Мастер
Музеи под открытым небом – наиболее любимый вид музеев у посетителей. Часто гости воспринимают их в большей мере как рекреационную сферу, сферу отдыха.
Маёнтак Дудзічы ў 19 ст. належаў роду Ельскіх. Найбольш поўна ён апісаны ў інвентары 1844 года, калі ўладаром яго быў Карл Станіславаў Ельскі, харунжы Ігуменскі.
|
Рецепт напитка на меду “Медавуха”
Для яе прыгатавання мёд разбаўляюць ахалоджанай кiпячонай вадой i злiваюць у драўляную пасудзiну. Асобна ў цёплай вадзе разводзяць дрожджы i ўлiваюць у посуд з разведзеным мёдам, дадаюць хмель i старанна перамешваюць. Вытрымлiваюць у халаднаватым месцы 6-8 сутак. Па мацунку, якi залежаў ад прапорцыi мёду i вады, адрознiвалi “паўтарак”, “двайняк”, “трайняк”. З аднаго пуду мёду атрымлiвалi сем вёдзер медавухi. У адрозненне ад гарэлкi, медавуха была слабым напоем, яе моц прыблiзна 5-10 градусаў.
|
|
Рецепт ржаной водки “Жытнёўка”
Жытнюю муку запарваюць гарачай вадой у драўляным посудзе i мяшаюць, каб не было камякоў. Накрываюць накрыўкай, каб лепей запарылася. Настойваюць прыкладна адну гадзiну, потым разлiваюць у другую пасудзiну, каб хутка астыла. Калi хутка астыне, то засалодзiцца. Дадаюць дрожджы, закрываюць, i яна стаiць, “брэдзiць”. |
|
Рецепт настойки «Кменная»
Берут тмина 500 г, аниса 50 г, семян укропа 20 г, фиалкового корня 20 г, сухой померанцевой или апельсиновой корки 30 г. Все толкут и заливают 3,5 литрами 40-45-градусной водки. |
+ 375(1713) 2-11-77
тел./факс |
+ 375 29 602-52-50
|
+ 375(1713) 3-07-47
тел./факс |
+ 375 29 603-52-50
|
Скачать реквизиты | info@dudutki.by |
Приглашаем к нам
Среда-воскресенье |
|
Пн-вт: выходные дни
Ср-Пт,Вс: с 10:00 до 18:00 (вход до 17.00) Сб: с 10:00 до 18:00 (вход до 17.00)
Вход в музей с собаками запрещен!
|